WAAROM STOPT SONGFLOW? FAQ

WAAROM STOPT SONGFLOW? 

click here for the English version

 

Het is duidelijk geworden dat het voortzetten van Songflow, en het blijven bieden van hoogwaardige service, commercieel en operationeel onhaalbaar aan het worden is. Technologische ontwikkelingen vragen constante investeringen, terwijl ons flat-fee business model vraagt om werken op grote schaal. Na het onderzoeken van alle beschikbare opties, hebben we besloten dat er geen andere oplossing is dan onze diensten in alle waardigheid te stoppen.

 

ALLE INFORMATIE E-MAILS 

Aankondiging stoppen van Songflow 

Downloaden & verwijderen content 

Reminder & Updates 

Eindafrekening van royalties 

 

 

BELANGRIJKE DATA 

 

Het doel is om begin 2019 offline te gaan.

Om te zorgen dat we deze deadline halen en toch alle royalty-inkomsten van je releases voor je binnen krijgen, wordt het gebruik van het Songflow-platform langzaam afgebouwd.

De volgende data zijn van groot belang in dit proces: 

 

11 september 2018: dit is de laatste dag dat er nieuw materiaal via Songflow aan de digitale muziekdiensten geleverd kan worden.

 

14 september 2018: dit is de laatst mogelijke releasedatum die je via Songflow kunt instellen

 

1 november 2018: je muziek wordt verwijderd (‘takedown’), en wordt niet langer gedistribueerd via Songflow. Het zal dus van de digitale muziekdiensten verdwijnen, tenzij je voor die tijd bent overgestapt naar een andere distributeur.

 

 

WAT GEBEURT ER MET MIJN MUZIEK? 

 

Alle releases worden van het Songflow-platform verwijderd op 1 November 2018. Als je wilt dat je muziek op de muziekdiensten blijft staan, moet je voor die datum zijn overgestapt naar een nieuwe distributeur!

 

 

 

HOE ZORG IK ERVOOR DAT MIJN MUZIEK ONLINE BLIJFT? 

 

Benader een andere distributeur. Let erop dat je je content opnieuw moet uploaden bij de andere distributeur voordat je het door Songflow laat verwijderen, en in elk geval niet later dan 1 November 2018. Let op: voor het behouden van je plays/playlisten is het noodzakelijk dat je muziek gedurende een paar dagen tegelijkertijd via Songflow en je nieuwe distributeur online staat, zodat de digitale muziekdiensten de tracks kunnen “matchen”.

Je nieuwe distributeur helpt je door het overstapproces heen, en zal je laten weten wanneer het veilig is je content van je Songflow Artiestenprofiel te verwijderen (‘takedown’).

Hier zijn een aantal alternatieve leveranciers van distributiediensten. Bekijk hun aanbiedingen voor het verspreiden van je muziek!*

CD Baby
LANDR
Record Union

Spinnup

 

KAN IK NOG WEL NIEUWE MUZIEK RELEASEN? 

 

Tot en met dinsdag 11 september 2018 16:00 u. accepteren we nog nieuwe releases, met als laatst mogelijke releasedatum 14 september 2018. Niettemin raden we je met klem aan geen nieuwe releases meer te uploaden bij Songflow en zo snel mogelijk een nieuwe distributeur te vinden.

 

 

WAT GEBEURT ER MET MIJN MUZIEK ALS IK GEEN NIEUWE DISTRIBUTEUR NEEM? 

 

We verwijderen (‘takedown’) je muziek van de digitale muziekdiensten op 1 november 2018. Dit betekent dat we vanaf 1 november 2018 je muziek niet langer aanbieden bij digitale muziekdiensten, en we je audiobestanden en artwork niet meer op je ‘Songflow Artist Profile’ opslaan. Je muziek zal verdwijnen van streaming-diensten en digitale download stores, zoals Spotify en iTunes, daags na het verwijderen, tenzij je via een nieuwe distributeur je muziek uploadt/distribueert.

 

 

IK HEB MIJN ORIGINELE BESTANDEN NIET MEER, WAT NU? 

 

Op het moment dat we de ‘takedowns’ doen op 1 november 2018 worden je bestanden van de servers van Songflow verwijderd. Je kunt je bestanden downloaden door in je Songflow Artist Profile op de groene downloadknop te drukken. Let op: het kan enige tijd duren voordat de download start.

 

HOE STAP IK OVER NAAR EEN NIEUWE DISTRIBUTEUR? 

 

Benader een nieuwe distributeur, zij zullen je uitleggen welke stappen nodig zijn om je muziek van je ‘Songflow Artist Profile’ naar hun platform over te zetten. Let op: zeer waarschijnlijk zullen zij je om de ISRC-codes van je tracks vragen.

 

 

WAT IS EEN ISRC EN WAAR VIND IK DEZE? 

 

Een ISRC of ‘International Standard Recording Code’ wordt gebruikt voor de identificatie van de afzonderlijke tracks. Je kunt de ISRC vinden in je ‘Songflow Artist Profile’. Open de release in kwestie en klik ‘More’ naast de track(s) waar je de ISRC van wilt. De vierde regel van boven toont de ISRC (tussen de ‘Featuring artist’ en de ‘Track Language’). Voorbeeld: NLPM11725661

 

 

 

HEB IK OOK EEN UPC/EAN CODE NODIG? 

 

Nee. De UPC of EAN code (die de volledige release identificeert) is uitsluitend geschikt voor gebruik door Songflow. Je nieuwe distributeur zal je voorzien van een nieuwe UPC/EAN voor elke release die je overzet. Als je de oude Songflow UPC probeert te hergebruiken, levert dit problemen op.

 

 

KAN IK MIJN MUZIEK ZELF OFFLINE HALEN? 

 

Ja. Om de overgang naar een andere distributeur te versoepelen, werken we aan een functie waarmee je je eigen content kunt verwijderen van je ‘Songflow Artist Profile’. We zullen je laten weten wanneer het gereed is.

NB: Als je je content verwijdert voor je het hebt geupload bij een andere distributeur, kun je alle verbonden data verliezen in de digitale muziekdiensten, zoals plays/playlisten.

 

 

KAN IK MIJN SPOTIFY-PLAYS BEHOUDEN? 

 

Twee dingen zijn belangrijk om je plays op Spotify te behouden:
– Zorg dat je exact dezelfde informatie als op je ‘Songflow Artist Profile’ verstrekt aan je nieuwe distributeur, wanneer je de betreffende track bij je nieuwe distributeur uploadt.
Titel en artiestennaam moeten hetzelfde zijn, maar denk ook aan ‘Featuring artists’ en ‘Version’ (zoals ‘Live’, ‘Radio Edit’, ‘Remix’). Kijk dit goed na in je ‘Songflow Artist Profile’.
– Gebruik dezelfde ISRC voor de tracks die al door Songflow zijn gedistribueerd. Tijdens het uploaden bij Songflow hebben je tracks waarschijnlijk een ISRC van Songflow toegewezen gekregen (of je hebt er zelf een verstrekt). In beide gevallen kun je de ISRC vinden zoals hierboven beschreven, in je ‘Songflow Artist Profile’.

 

Spotify en andere digitale streamingdiensten garanderen niets met betrekking tot het behouden van je streams.

 

 

KRIJG IK AL MIJN ROYALTIES UITBETAALD? 

 

Je kunt je royalties laten uitbetalen/opnemen vanaf je ‘Songflow Artist Profile’ tot de dag dat we voorgoed sluiten in 2019 (we laten je de exacte datum van tevoren weten!).

Omdat we de royalties met een vertraging van drie tot zes maanden van de digitale muziekdiensten ontvangen, blijft je ‘Songflow Artist Profile’ zo lang als nodig in 2019 toegankelijk, zodat je alle tegoeden kunt opvragen die jou verschuldigd zijn. Je kunt kiezen voor ‘Withdrawal’ en je royalties ontvangen, zolang het bedrag boven de 25 euro ligt.

 

 

IK HEB VOOR EEN HEEL JAAR BETAALD, KRIJG IK MIJN GELD TERUG? 

 

Ja. Na 1 november 2018 wordt het deel van de distributiekosten dat we niet kunnen voldoen toegevoegd aan je ‘Balance’. Een factuur van dit bedrag wordt toegevoegd aan ‘My Sales’ op je ‘Songflow Artist Profile’. Je kunt kiezen voor ‘Withdrawal’ en je geld ontvangen, inclusief deze vergoedingen, zolang het bedrag boven de 25 euro ligt.

 

KAN IK NOG STEEDS ‘UITBETALINGEN’ AANVRAGEN ZOALS IK GEWEND BEN 

 

Ja. We zullen je ‘Balance’ in je ‘Songflow Artist Profile’ bijwerken met maandelijkse royaltybetalingen en je kunt kiezen voor ‘Withdrawal’ en je geld ontvangen, zolang het bedrag boven de 25 euro ligt.

 

 

IK HEB WEL GELD IN MIJN ACCOUNT STAAN MAAR HET IS TE WEINIG VOOR EEN ‘WITHDRAWAL’ 

 

Ook de bedragen onder de 25 euro zullen we behandelen. We ontwikkelen een alternatieve methode om deze betalingen te behandelen. Hou je e-mail en de Songflow website in de gaten voor toekomstige communicatie over deze betalingen.

 

 

IK HEB AL BETAALD VOOR DISTRIBUTIE VAN EEN RELEASE IN DE TOEKOMST, IS DIT EEN PROBLEEM? 

Nee. Je release is al gedistribueerd aan de digitale muziekplatforms die je hebt geselecteerd, zelfs als het momenteel nog niet live is. Het overbrengen van deze releases naar een nieuwe distributeur is net zo gemakkelijk als de rest van je muziek. We behandelen de geldteruggave zoals elke release waar het volle bedrag voor is betaald.

 

 

WORDEN MIJN ‘DRAFTS’ VERWIJDERD? 

 

‘Drafts’ zijn releases die je bent begonnen aan te maken in je ‘Songflow Artist Profile’ maar die nog niet gedistribueerd zijn, en ook nog geen ISRC(s) hebben toegewezen gekregen. Deze worden verwijderd van je ‘Songflow Artist Profile’ op 12 september 2018. Zorg ervoor dat je voor die datum hebt gecontroleerd of je hieruit nog iets wilt behouden, en of er releases in ‘Draft’ status staan waarvan je dacht dat die al gedistribueerd waren. Bij twijfel, e-mail support@songflow.com.

 

 

KAN IK EEN OVERZICHT KRIJGEN VAN AL MIJN INKOMSTEN? 

 

We hebben het ‘My Sales’-overzicht in je ‘Songflow Artist Profile’ bijgewerkt. Je kunt nu je resultaten op vier manieren weergeven voor een gekozen periode van gebruik/exploitatie: 1) per DSP (digitale muziekdienst), 2) per land, 3) per release en 4) per track.

 

 

IK HEB EEN ANDERE VRAAG, HOE KAN IK JULLIE BEREIKEN? 

 

E-mail ons: support@songflow.com. We zullen niet meer reageren op sociale media (Facebook, Twitter), en zijn niet telefonisch bereikbaar.

 

 

* DISCLAIMER: Neem er kennis van dat jij alleen verantwoordelijk zult zijn voor de exploitatie van je muziek door, of de correspondentie met een nieuwe distributeur, of elke transactie die wordt afgerond met die distributeur.
Om twijfel te voorkomen, elk contract dat wordt afgesloten en elke transactie die wordt afgerond met een distributeur, is tussen jou en deze nieuwe distributeur, en niet met Songflow. We raden aan te allen tijde te verwijzen naar de voorwaarden van de nieuwe distributeur.

 

 

 

 

Annual service fee per song

Save up to 20% with a five year subscription

KEEP YOUR FANS CLOSE

Log in or sign up with Facebook:

We'll never post anything without your permission
By signing in with Facebook, you agree to our terms of service and privacy policy

By using this website, you agree we can set and use cookies. For more details on these cookies and how to disable them see, see our privacy policy